Geopend op woensdag t/m vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur
Deze regeling geldt tot vrijdag 28 augustus.

Wilt u van het Study Centre gebruik maken en eventueel een archiefstuk reserveren, dan kunt u per email een afspraak maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Raadpleegbaarheid en het gebruik van de collectie vanaf 1 juni

  • Het Study Centre is alleen open op afspraak, en alleen voor aantoonbaar gebruik van de collectie (archief en bibliotheek). Het inplannen van een afspraak kan gedurende onze aangepaste openingstijden met tijdsblokken van 11.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Het is mogelijk meerdere tijdsblokken te reserveren.

  • In het Study Centre is er ruimte voor 8 bezoekers, waarvan 4 bezoekers voor het raadplegen van archiefmateriaal.

Een afspraak maken

  • We vragen om minimaal 48 uur van tevoren een reservering door te geven.

  • Voor de archiefcollectie kunt u dit doen door een e-mail te sturen met de inventarisnummers die u wilt inzien naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Via ons Zoekportaal kunt u een selectie maken in een inventaris voor archiefmateriaal.

  • Voor publicaties vragen wij u de titels met signatuurnummers door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Via ons Zoekportaal kunt u een selectie maken voor de publicaties.

  • Naast de stukken/publicaties die u wilt inzien, vragen wij u de volgende persoonlijke gegevens in de email op te nemen: naam, e-mailadres, telefoonnummer, gewenste datum van bezoek en een tweede optie, tijdsblok(ken) en eventueel overige opmerkingen.

  • U ontvangt een bevestiging van uw afspraak. Zonder deze bevestiging is de reservering niet geldig.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid vragen we u om deze informatie van te voren door te geven. We hopen daarbij op uw begrip. Als u vragen heeft over uw bezoek aan het Study Centre kunt u contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over de heropening van Het Nieuwe Instituut en de richtlijnen voor bezoekers.