Research Centre


Raadpleegbaarheid en het gebruik van de collectie vanaf 5 juni 2021

  • Het Research Centre is alleen open op afspraak, en alleen voor aantoonbaar gebruik van de collectie (archief en bibliotheek). Vrije studieplekken zijn tijdelijk niet beschikbaar.

  • Het inplannen van een afspraak kan gedurende onze aangepaste openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, met tijdsblokken: 11.00 – 14.00 uur en 14.00 – 17.00 uur..

  • In het Research Centre is er ruimte voor 8 bezoekers, waarvan 4 bezoekers voor het raadplegen van archiefmateriaal.

Een afspraak maken

  • We vragen om minimaal 48 uur van tevoren een reservering door te geven.

  • Voor de archiefcollectie kunt u dit doen door een e-mail te sturen met de inventarisnummers die u wilt inzien naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Via ons Zoekportaal kunt u een selectie maken in een inventaris voor archiefmateriaal.

  • Voor publicaties vragen wij u de titels met signatuurnummers door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Via ons Zoekportaal kunt u een selectie maken voor de publicaties.

  • Naast de stukken/publicaties die u wilt inzien, vragen wij u de volgende persoonlijke gegevens in de email op te nemen: naam, e-mailadres, telefoonnummer, gewenste datum van bezoek en een tweede optie, tijdsblok(ken) en eventueel overige opmerkingen.

  • U ontvangt een bevestiging van uw afspraak. Zonder deze bevestiging is de reservering niet geldig.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid vragen we u om deze informatie van te voren door te geven. We hopen daarbij op uw begrip. Als u vragen heeft over uw bezoek aan het Research Centre kunt u contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over de heropening van Het Nieuwe Instituut en de richtlijnen voor bezoekers.