Vanwege de coronamaatregelen is het Research Centre gesloten vanaf 15 december tot ten minste 2 maart. Onderstaande informatie is in die periode niet van toepassing. Als u vragen heeft over het online raadplegen van de collectie kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van het Research Centre via collection@hetnieuweinstituut

Raadpleegbaarheid en het gebruik van de collectie vanaf 1 juni

  • Het Study Centre is alleen open op afspraak, en alleen voor aantoonbaar gebruik van de collectie (archief en bibliotheek). Vrije studieplekken zijn tijdelijk niet beschikbaar.

  • Het inplannen van een afspraak kan gedurende onze aangepaste openingstijden met tijdsblokken van 11.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Het is mogelijk meerdere tijdsblokken te reserveren.

  • In het Study Centre is er ruimte voor 8 bezoekers, waarvan 4 bezoekers voor het raadplegen van archiefmateriaal.

Een afspraak maken

  • We vragen om minimaal 48 uur van tevoren een reservering door te geven.

  • Voor de archiefcollectie kunt u dit doen door een e-mail te sturen met de inventarisnummers die u wilt inzien naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Via ons Zoekportaal kunt u een selectie maken in een inventaris voor archiefmateriaal.

  • Voor publicaties vragen wij u de titels met signatuurnummers door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Via ons Zoekportaal kunt u een selectie maken voor de publicaties.

  • Naast de stukken/publicaties die u wilt inzien, vragen wij u de volgende persoonlijke gegevens in de email op te nemen: naam, e-mailadres, telefoonnummer, gewenste datum van bezoek en een tweede optie, tijdsblok(ken) en eventueel overige opmerkingen.

  • U ontvangt een bevestiging van uw afspraak. Zonder deze bevestiging is de reservering niet geldig.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid vragen we u om deze informatie van te voren door te geven. We hopen daarbij op uw begrip. Als u vragen heeft over uw bezoek aan het Study Centre kunt u contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over de heropening van Het Nieuwe Instituut en de richtlijnen voor bezoekers.